Home » ЗДРАВЕ » С тази домашна спа процедура ще премахнете мазоли, кокоши трън и напукани пети
С тази домашна спа процедура ще премахнете мазоли, кокоши трън и напукани пети

С тази домашна спа процедура ще премахнете мазоли, кокоши трън и напукани пети

Напуканите пети са често срещан проблем на кожата, който може да варира от чисто козметичен проблем до болезнено състояние. Безспорно, те са видими и неприятни за окото, но понякога може да бъде и много болезнено.

Най-честите симптоми включват суха кожа и дебел мазол, който прилича на жълти или тъмно кафяви обезцветени участъци от кожата, особено по вътрешната граница на петата.

Освен суха, удебелена кожа, проблемът може да ескалира до зачервяване, сърбеж, възпаление и лющене на кожата.
За това е от голяма полза да се предприемат правилните грижи веднага щом се появи проблемът с цел предотвратяване на по-дълбоки рани, които причиняват кървене и болка.
Напуканите пети могат да бъдат в резултат на неправилна грижа, нездравословен начин на хранене, липсата на влага, неудобни обувки.

Освен това, този проблем може да бъде причинен от заболявания като диабет, екзема, псориазис и заболяване на щитовидната жлеза.

Днешната статия ще ви представи един лесен домашен лек, който успешно премахва проблема с напуканите пети, мазоли и кокоши трън и с резултати за по-малко от две седмици.

Процедура:
Трябва да смачкате 10 аспирина на прах и се смесва с 250 мл 70% спирт. След това, разтворът се съхранява в малка стъклена бутилка и я оставете да престои за 1-2 дни.

Всяка вечер, разклатете бутилката преди употреба и сипете малко от течността на памук или марля. След това приложете на проблемната зона, увийте петата си в кухненско фолио за свежо съхранение и отгоре внимателно си обуйте чорап.

Оставете го да действа през нощта и на следващата сутрин, изплакнете с вода и подсушете.

След тази процедура нанесете глицерин или мазен крем на краката си. Също така би било от помощ да използвате пемза за ексфолиране на петите преди да нанесете крема.

След 10 процедури, напуканата кожа и мазолите на кожата на краката ви ще изчезне напълно.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*