Home » ЛЮБОПИТНО » Излекувайте мигрената с билки
Спасете се от мигрената с билки Здраве 5 май 2020, 21:550 коментара автор Ретро Статистиката показва, че всеки пети у нас страда от мигрена под една или друга форма. Обикновено тя е причинена от някои фактори, включително следните: умора, стрес, хормонални промени или някои храни, като шоколад и фъстъци. Обичайно тя е състояние, което не се лекува, но може да бъде потискано. За да не се налага да тровите организма си с медикаменти, на помощ идва ментовото масло. То може да потисне дори най-силното главоболие. Ментолът инхибира мускулната контракция и стимулира кръвообращението, което в крайна сметка спира и болката в главата. Масажирайте с ментово масло слепоочията и тила си, за да облекчите болката. Този метод е благоприятен и при състояния на умора, напрежение, стрес. Учените твърдят, че джинджифилът също облекчава болката от мигрена. В подходящ съд смесете сух джинджифил с малко вода. Разбъркайте добре съставките до получаване на гладка паста. Нанесете сместа върху челото с леки и масажиращи движения. Оставете лечебното средство да подейства за няколко минути, след което го отмийте с топла вода. Чаят от джинджифил пък има доказано забележителен ефект при главоболието като цяло.

Излекувайте мигрената с билки

Статистиката показва, че всеки пети у нас страда от мигрена под една или друга форма. Обикновено тя е причинена от някои фактори, включително следните: умора, стрес, хормонални промени или някои храни, като шоколад и фъстъци. Обичайно тя е състояние, което не се лекува, но може да бъде потискано.

За да не се налага да тровите организма си с медикаменти, на помощ идва ментовото масло. То може да потисне дори най-силното главоболие. Ментолът инхибира мускулната контракция и стимулира кръвообращението, което в крайна сметка спира и болката в главата. Масажирайте с ментово масло слепоочията и тила си, за да облекчите болката. Този метод е благоприятен и при състояния на умора, напрежение, стрес.

Учените твърдят, че джинджифилът също облекчава болката от мигрена. В подходящ съд смесете сух джинджифил с малко вода. Разбъркайте добре съставките до получаване на гладка паста. Нанесете сместа върху челото с леки и масажиращи движения. Оставете лечебното средство да подейства за няколко минути, след което го отмийте с топла вода. Чаят от джинджифил пък има доказано забележителен ефект при главоболието като цяло.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*