Home » НОВИНИ » САЩ изтеглят войските си до 10 дни от
Талибани

САЩ изтеглят войските си до 10 дни от

РЕКЛАМА

В близките 10 дни ще започне изтегляне на американските военни части от Афганистан. Договореността е между САЩ и радикалното движение „Талибани“. Шефът на Пентагона Марк Еспър опроверга изказването на американския президент Доналд Тръмп, че изтеглянето може да започне „още днес“ (бел. ред. 2 март).

„Споразумението предвижда да намалим военно си присъствие до 8600 броя военнослужещи през следващите 135 дни. Извеждането на военните ще започне до 10 дни. Наредих на военните да започне придвижване, за да демонстрираме нашите намерения“, каза Еспър.

Шефът на Пентагона беше помолен да коментира и заявлението от Тръмп за лична среща с лидера на талибаните. „Нямам информация по въпроса. Държавният департамент на САЩ ще работи“, допълни той.

РЕКЛАМА

САЩ ще продължат да провеждат операции срещу терористичната групировка „Ислямска държава“ в Афганистан. „Разговарях по темата в Кабул (бел. ред. 29 февруари). Ние както и преди ще продължим да провеждаме антитерористични операции срещу Ислямска държава и други групировки“, каза Еспър.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*