Home » ЗДРАВЕ » Милиумите могат да са опасни за Вашето здраве
Милиумите могат да са опасни за Вашето здраве

Милиумите могат да са опасни за Вашето здраве

РЕКЛАМА

Милиумите са бели или жълти образования върху кожата, които се появяват в резултат на запушени пори, на външен вид те приличат на малки зрънца просо. Милиумите често се намират около очите, по брадичката, понякога по носа.

Ако сте забелязали малки бели точки по лицето, това означава, че тялото ви се опитва да ви предупреди за скрити здравословни проблеми.

Милиуми по лицето

РЕКЛАМА

Причината за появата им може да бъде: хормонални смущения, отслабен имунитет, недохранване, заболявания на стомашно-чревния тракт, както и лоша наследственост.

Тези бели точки около очите могат да бъдат много опасни за здравето! Тялото се опитва да ви предупреди за проблеми!

Лечение

1) Механично отстраняване

Козметиците настояват, че тези точки не бива да се подлагат на самолечение. И в никакъв случай не трябва да изтръгвате или пукате малките неравности. Подобни действия имат последствия под формата на белези. Качественото механично отстраняване може да се извърши само от професионален козметик. Той отстранява милиумите, без да вреди на другите слоеве на кожата.

2) Процедура по електрокаутеризация

Целият смисъл на това е да се изгорят засегнатите области на лицето с електричен ток на висока честота. След приключване на процедурата, е необходимо известно време внимателно да лекувате кожата с антисептик.

3) Процедура лазерна фотокоагулация

Този процес по отстраняване на милиуми се случва с помощта на лазер вместо електричен ток. Процедура е на същия принцип като електрокаутеризацията. След нея се образува кора върху кожата, която трябва да се третира с антисептици. Към днешна дата, този вид лечение е най-често използван.

4) Дермабразио

Същността на лечението е милиумите да бъдат излющени с помощта на специален инструмент. Тази опция се счита за не много ефективна, тъй като след нея често се появяват белези по кожата.

Без значение какъв метод на лечение ще изберете, най-важното е да се обърнете към специалисти. Не предприемайте самолечение, тъй като, когато става въпрос за външния ви вид, не бива да си играете с огъня.

За да се предпазите от появата на това заболяване е необходимо редовно да почиствате кожата си с маски, ексфолианти и пилинг. Също така е важно да имате правилно хранене. Не злоупотребявайте с пържени, мазни, сладки и пушени продукти.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*