Home » ЛЮБОПИТНО » Ето как да си направите домашна белина, която прави дрехите отново бели и бляскави!
Ето как да си направите домашна белина, която прави дрехите отново бели и бляскави!
Ето как да си направите домашна белина, която прави дрехите отново бели и бляскави!

Ето как да си направите домашна белина, която прави дрехите отново бели и бляскави!

РЕКЛАМА

Днес сме ви подготвили ефективна рецепта за домашна белина, с която ще направите дрехите отново бели! Без химикали и излишни средства, ще получите един супер продукт, който трябва да има във всеки дом!

Наскоро направих по съвет на свекърва ми белина. Искам да споделя с вас тази тайна, защото това е нещо много полезно. Подобен ефект, не съм получавала никога дори със скъпи средства. Всички петна изчезнаха, а цветът стана просто невероятен, сякаш току-що съм купила дрехата от магазина. Приготвянето на белината е просто, съставките също.

Ето как да си направите домашна белина!

РЕКЛАМА

Кухненските кърпи и подобните вещи, на които преобладават мазните петна, отстранете с горчица. 2 супени лъжици горчица на прах, разредете в 1 литър гореща вода и оставете да ври. Прецедете, разредете в необходимото количество вода и накиснете хавлиите през нощта.

Изперете, както обикновено.

Хавлиите ще станат бели и дезинфекцирани, а картинките ще станат по-ярки. Белите неща стават жълти от старостта или прането. Лесен съвет как да изперете бялото пране – заедно с праха във водата трябва да добавите и амоняк.

Дори старите дрехи ще се “подмладят” след няколко подобни процедури.

Вижте още: Направете си лебеди в градината сами с леснодостъпни материали!

Копринените и вълнените дрехи се накисват в разтвор: 10 литра вода, 50 грама прах за пране, 6 супени лъжици сол, 1 супена лъжица амоняк и също толкова 3% водороден пероксид. Накиснете дрехите за пет часа и след това измийте в пералнята на деликатен режим за пране.

Чорапогащниците и чорапите могат да се накиснат в топла вода, добавяйки им 2 супени лъжици борна киселина – това е отлична профилактика срещу гъбични заболявания. По този начин можете да избелите и тениските. След това измийте в нормален режим на пране.

Споделете този ТОП съвет с приятели и близки и ни кажете дали сте доволни от резултата, с коментар под статията!

zajenata.bg

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*