Home » ЛЮБОПИТНО » Ето как да имате цъфнали лалета в дома си през цялата година!
Ето как да имате цъфнали лалета в дома си през цялата година!

Ето как да имате цъфнали лалета в дома си през цялата година!

Как да имате цъфтящи лалета целогoдишно, без да използвате пръст

Лалетата са едни от първите пролетни цветя с мирис на свежест. Но лалетата могат да се отглеждат и през зимата, когато снегът наднича през прозореца, а слънцето рядко влиза в дома. В допълнение, откъснатите цветя бързо ще увехнат, а лалетата, отглеждани у дома, ще радват окото ви през цялата година! Вижте как се отглеждат лалета във ваза с вода без пръст.

Отглеждането на луковиците на тези цветя е толкова лесно и интересно, че могат да го направят дори децата. И освен това, не се нуждаят от пръст, защото лалетата могат да се отглеждат във вода! Луковиците трябва да се вземат през есента и да се съхраняват в хладилника, докато ви дойде настроение да създадете тази красота във вашия дом.

Процесът по отглеждане на лалетата във вода без пръст

Днес се продават безброй различни лалета, от които можете да избирате. Но колкото по-голяма е луковицата, толкова по-красив и по-голям ще бъде цветът.

При избора на лалета е по-разумно да се изберат сортове с нисък растеж, които са устойчиви на заболявания, непретенциозни към условията на отглеждане и са в състояние да понасят компромиси в грижите.

През ноември, когато природата е толкова тъжна, а вечерите тъмни, ще засадим нещо, което ще ни зарадва още в края на зимата. Необходимо е да поставите луковиците в хладилника за 12-15 седмици. Имайте предвид, че ако съхранявате луковиците до ябълки, те може да не цъфтят. След като измине необходимото време, поставете слой от камъчета на дъното на съд, в който ще цъфтят лалетата. Поставете луковиците, подсилете ги с друг слой декорация и напълнете с вода. Водата не трябва да надвишава нивото на първия слой камъни.

Поставете съда далеч от светлината на прозореца за 5-6 седмици.

Наблюдавайте нивото на течността във вазата – цветята растат бързо и поемат много. Поставете цветята на прозореца и след 3 седмици ще ви изненадат с красотата и аромата си.

vijti.com

Facebook Comments
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*