Home » РЕЦЕПТИ » Лека, мека и се топи в устата- най-вкусната торта с шоколадови кексчета!
Лека, мека и се топи в устата- най-вкусната торта с шоколадови кексчета!

Лека, мека и се топи в устата- най-вкусната торта с шоколадови кексчета!

РЕКЛАМА

Торта с шоколадови кексчета и банани – приготвя се бързо и не се пече

Тази вкусна торта от шоколадови кексчета с банани, може да приготвите в рамките на няколко минути, тъй като не изисква изпичане.

Необходими продукти:

РЕКЛАМА

шоколадови кексчета – 600 грама
сметана – 600 грама (20-30%)
пудра захар – 100 грама
банани – 2 броя
орехи
кокос
шоколад

Начин на приготвяне:

За приготвянето на тази торта с банани, е необходимо бананите да се нарежат на кръгчета, заквасената сметана се смесва със захарта, а орехите се натрошават на дребно.

Изберете подходящ съд. Шоколадовите кексчета трябва да бъдат потопени в заквасена сметана и поставени на дъното на съда. Следващият слой е от банани, отново слой от шоколадови кексчета, след това отново слой от банани, поръсва се с орехи. Последният слой е необходимо да бъде от шоколадови кексчета. Слоевете могат да бъдат повече, в зависимост от размера и формата на продуктите.

Вижте още: Сладкиш от пандишпаново тесто за всякакъв повод

Можете да използвате и други плодове. Ядките могат да се поставят на повече от един слой. Най-отгоре намажете със сметаната. Съхранява се на стайна температура в продължение на няколко часа, след което се поставя в продължение на най-малко 3 часа в хладилник.

Готовата шоколадова торта с банани, можете да украсите с настърган шоколад, какао или да поръсите с черен разтопен шоколад. Бон апети!

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*